Maatwerk aanpassing aan bestaande comfortstoel

Artikel 55 van 135

In deze casus een voorbeeld van een aanpassing aan een bestaande, eerder aangeschafte comfortstoel / relaxstoel. Wij werden door de ergotherapeut ingeschakeld om de bestaande stoel aan te passen aan de veranderde medische situatie van cliënt. Door een aantal fysiek veranderingen, gepaard gaande met een hoge spierspanning en een gedraaide, scheve houding gleed cliënt telkens uit de stoel. 

De armleggers waren te ver uitelkaar, te smal en te laag. Door gebrek aan pasvorm en stabiliteit kon geen goede ontspannen houding gevonden worden. Toch werd door cliënt vele uren in deze stoel doorgebracht met veel ongemak.

In overleg met de ergotherapeut hebben we de stoel aangepast met een mooie op maatgemaakte Back2Go kussenset. Deze wordt stevig bevestigd met antislip en spanbanden, waardoor veel stabiliteit ontstaat en niets wegglijdt of scheefzakt.

Zowel de zitting als het rugpand. Door correcties aan te brengen in de zitting en rugpand hebben we een beter gebalanceerde houding kunnen realiseren, waardoor de spierspanning minder werd. Door aan een kant de zitting, rug en de armlegger aan te passen, ontstond veel meer steun en werd het scheef zitten aanzienlijk minder.

Omdat het een bestaande stoel was zijn de mogelijkheden beperkt. Op zich kan nog steeds een goed resultaat bereikt worden, maar het is altijd beter bij de aanschaf van een dergelijke stoel vooraf een zitadvies in te winnen en eventuele noodzakelijke aanpassingen en correcties direct in de nieuwe stoel mee te nemen.

De Back2Go oplossingen kunnen in vele bestaande situaties toegepast worden. Voor geïnteresseerde geven wij graag een demonstratie.

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel