Casus: zitproblemen na mislukte hernia-operatie

Artikel 44 van 135

Vanuit onze dagelijkse praktijk delen we graag deze informatie met adviseurs om complexe casus op te kunnen lossen en willen we laten zien dat er een oplossing mogelijk is.

Het betreft hier een cliënt van 40 jaar, die enkele jaren geleden is geopereerd aan een hernia. Helaas is deze operatie mislukt waardoor er schade is ontstaan en cliënt structureel uitval heeft en pijn in de rug.

Cliënt is 1 jaar onder begeleiding geweest van een revalidatiecentrum, helaas zonder resultaat. Zitten blijft een probleem en cliënt breng de dag liggend in een tuinstoel door.
Zit cliënt rechterop dan in een hoek van 120 graden dan krijgt hij uitstraling naar de benen en enorme pijn in de rug.

We zijn gevraagd om mee te kijken of er voor deze cliënt nog een oplossing is. Een volledige maatwerk of aangepaste stoel is vaak de enige mogelijkheid en biedt veel betere resultaten. Met behulp van onze passtoel hebben we de mogelijkheden bekeken en ook onze conclusie was dat cliënt in een forse lighoek moet liggen/zitten wil er geen pijn ontstaan.

Het speciale elektrisch verstelbare frame kantelt de zitting en het rugpand in een vorm die past bij de rug en zo dus volledige ondersteuning biedt.

Gezien de complexe rugproblematiek wordt niet alleen de maatvoering aangepast, maar ook de pasvorm van de zitting en het rugpand. Daar waar nodig kan de druk aangepast worden met oppombare delen. In de praktijk zien we vaak dat het zelf kunnen instellen van deze druk in de loop van de dag erg belangrijk blijkt te zijn.

De combinatie elektrische verstelhoeken tot ligstand en maatwerk orthopedische aanpassing van de zitting en het rugpand maakt dat cliënt op een goede manier kan zitten/liggen. De werkomgeving (toetsenbord, monitorpositie e.d.) wordt hierbij aangepast aan de lig/zitsituatie.

 

 

Wil je meer informatie over deze casus, of wil je eens geheel vrijblijvend advies of over een eigen casus, neem dan gerust contact op met Peter Hennekes, 0182-554704. 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel