Aangepaste Autostoel voor Vrachtwagen Chauffeur

Vorige Artikel 89 van 115 Volgende

Vandaag een aanvraag ontvangen voor een aangepaste autostoel voor een vrachtwagen chauffeur. Ook in deze casus gaat het om chronische rugklachten en langdurig verzuim.

Vaak wordt te snel een andere autostoel aangeschaft van een van de bekende merken. Zoals ook bij bureaustoelen en werkstoelen gaat het om 3 belangrijke aspecten. Maatvoering, pasvorm, drukverdeling en actieve of passieve correcties van de houding. Hierbij moet onderscheid genaakt worden tussen benige en neuro-musculaire afwijkingen.

Veel van de autostoelen gaan niet verder dan maatvoering. Dit is prima voor personen met een afwijkende maatvoering, maar niet afdoende bij ziklachten of ruglachten, zoals hernia, Bechterew, Spondylolisthes, stuitproblemen of Scoliose.

In onze methodiek doen we eerst een uitgebreid onderzoek en gaan we vervolgens testen met losse rugkussens /  autokussens, oppombare delen en correctieve wiggen.

Als we in de praktijk resultaat hebben geboekt. Kunnen we kiezen of we met een meeneembare oplossing gaan werken of dat we de noodzakelijke aanpassingen inbouwen in de bestaande stoel of een nieuwe autostoel.

Het is beslist geen eenvoudig traject. Er wordt helaas vaak te makkelijk over gedacht.

Meer informatie? Neem contact op met Peter Hennekes of maak een afspraak in ons Centrum voor Aangepaste Zitvoorzieningen. Tel: 0182-554704

© 2011 - 2021 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel