Arbeidsparticipatie

Vorige Artikel 86 van 115 Volgende

De foto uit onderstaand artikel deed mij weer verbazen. Na 30  jaar Arbo- beeldschermwerkbeleid zien we gelukkig de meest kantoormedewerkers op een goede ergonomische bureaustoel zitten.

Als je echter gehandicapt bent dan is het maar de vraag of je een baan kunt vinden waarin je kunt participeren als arbeidsgehandicapte. Als je dan een werkplek toegewezen krijgt beginnen de problemen echter pas. Op de foto zien we een heel veel voorkomende situatie. Bij een niet gehandicapte medewerker zouden we dit vanuit Arbo-oogpunt niet accepteren. Echter bij een gehandicapte medewerker wordt vaak aangenomen dat deze situatie buiten de richtlijnen valt en we er ons niet mee hoeven te bemoeien of dat de medewerker dit zelf regelt via de WGA, WIA of WAJONG.

In een rolstoel bureau- beeldschermwerk doen vraagt echter om een deskundig advies om secundair allerlei klachten te voorkomen. Het is zeker niet eenvoudig, maar er is altijd een passende oplossing te realiseren. In samenwerking met de revalidatiearts of ergotherapeut realiseren wij aangepaste bureau- rolstoelen.

Voor advies of informatie: Peter Hennekes 0182-554704

 

 

Staatssecretaris Klijnsma komt arbeidsgehandicapten tegemoet

Arme regio's als Oost-Groningen, Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen kunnen rekenen op een groter deel van het budget voor hulp aan arbeidsgehandicapten. 

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft dat woensdag in de Tweede Kamer gezegd. Ze kwam daarmee tegemoet aan de wens van vrijwel alle fracties.

Klijnsma wil bij een verdeling van het beschikbare geld rekening houden met het aantal arbeidsgehandicapten en de arbeidsmarkt in een gebied. De verdeelsleutel wordt later bepaald aan de hand van een onderzoek en overleg met de gemeenten, zei Klijnsma.

Bedragen kon ze nog niet noemen. Ze onderstreepte ook dat het om een herverdeling gaat. Er komt geen extra geld op tafel. In april hoort de Kamer meer. Voor 2015 is er voor alle gemeenten samen een bedrag van 2,9 miljard euro beschikbaar.

Lees verder: http://www.nu.nl/economie/3706924/staatssecretaris-klijnsma-komt-arbeidsgehandicapten-tegemoet.html

 

Bron NAP en NU.nl

© 2011 - 2021 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel