Bus met 'Rugpijnstoel' mag blijven rijden

Artikel 104 van 135

Op de site van Arb-Online een interessant artikel over rugpijnstoelen in het openbaarvervoer. Wij hebben in de afgelopen jaren voor diverse chauffeurs van Connexxion en ander OV bedrijven aangepaste rugkussens gemaakt die de chauffeurs mee kunnen nemen en los kunnen plaatsen in de bus. Een eigen aangepaste stoel is oplossing om dat de bus vaak gedeeld wordt met 30 andere collega's. Onze losse kussens zijn volledig instelbaar en geven middels losse oppombare delen en verstelbare wiggen de juiste ondersteuning op het bekken, de onderrug en de schouders, waardoor de natuurlijke (individuele) S-bocht ondersteund kan worden. 

De kussens zijn ook zeer effectief in vrachtwagens en transportbusjes. Er zijn ontzettend veel chauffeurs met dagelijks pijn in de rug.

Voor meer info zie onze folder over deze rugkussens en de website.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Bron : Arbo-Online

Vervoerder Connexxion verricht sinds december 2009 stadsvervoer in de gemeenten Hoogeveen en Meppel. Daarbij wordt sinds juli 2011 gebruikgemaakt van een 14-persoonsbus, een Mercedes, type Sprinter City 35 (MB 35).

Medio september 2011 hebben enkele chauffeurs zich tot de Stichting Bureau Beroepsziekten (SBB) en FNV gewend met lichamelijke klachten. Uit onderzoek van de Arbodienst blijkt dat de instelling van de chauffeursstoel van de MB 35 tekortschiet, hetgeen rugklachten kan veroorzaken. SBB heeft de werkgever in december 2011 aansprakelijk gesteld voor de klachten van de chauffeurs.

Lees verder..

 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel