Lang zitten slecht voor de gezondheid!

Artikel 103 van 135

Onderstaand verhaal bevestigt onze ideeen over zitten. Hoe goed je aangepaste stoel ook is  zitten is belastend en slecht voor de gezondheid. Wij adviseren dan ook altijd om te werken met een electrische verstelbare zit- statafel. Met een dergelijke tafel is het mogelijk om afwisselende over de dag niet langer dan 4 uur te zitten. In de uren dat er wel gezeten wordt is het bij de aanwezigheid van zit- en/of rugklachten van belang om ontspannen gesteund te zitten met zo min mogelijk pijn en/of spierspanning. Als je weer wat uitgerust bent kun je het ondersteun zitten met meer actief zitten in een licht voorover gekantelde positie van de stoel. Je neem hierbij geen steun, maar ondersteund het lichaam met het actief aanspannen van de buik- er rugspieren. Door rustig wat te draaien en te kantelen met het bekken wordt de doorbloeding geactiveerd. Na verloop van tijd kun je dan weer even gaan staan of weer wat meer gesteund gaan zitten.

 

Themamiddag zitten is dodelijk!

Bron: Academie voor Leefstijl en Gezondheid

Meer dan een uur of tien per dag zitten, verhoogt de kans op sneller overlijden met 40 tot 60 procent, vergeleken met mensen die minder dan vier uur per dag zitten.
Fysiologisch onderzoek heeft tot nu toe opgeleverd dat bij langdurig zitten het ‘goede ’ cholesterol (het HDL-gehalte) daalt, dat er meer vetten (triglyceriden) in het bloed komen. En ook dat de lichaamscellen minder gevoelig worden voor insuline. Het idee is dat het spiergebruik tijdens langdurig zitten zoveel afneemt dat de stofwisseling er ongunstig door verandert. Van der Ploeg: „Het grote verschil tussen zitten en staan is het gebruik van je grote beenspieren. Dat zijn de grootste spieren in je lichaam. Het simpele idee is dat je zo’n grote spiergroep niet urenlang ongebruikt moet laten. Die spieren zijn gemaakt om te bewegen.”

Lees verder.....

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel