Zitten: wat weet je stoel daar nu van?

Artikel 78 van 135

Uit onderstaand onderzoek blijkt dat de gebruiker van een bureaustoel veel te lang achtereen blijft zitten ondanks alle aanbevelingen en adviezen. Gedrag is moeilijk te beinvloeden. Een stoel met een optimale maatvoering en pasvorm blijft dus van belang om de belasting tijdens het toch te lang achtereen zitten te optimaliseren.

Ken jij als professional c.q. adviseur de technische verschillen tussen een ergonomische stoel, een ergonomisch aangepaste bureaustoel en een maatwerk orthopedische stoel met al zijn varianten en mogelijkheden. Weet je wat dit voor je client kan betekenen voor zijn FML/Belastbaarheidsprofiel en zijn toekomst perspectief?

Diegene die zich in dit onderwerp willen verdiepen zijn van harte uitgenodigd voor een kosteloze collegiale workshop over aangepaste zitvoorzieningen!  Info Peter hennekes 06-53-991950, stuur een email naar peter@hennekes.nl of vul het contactformulier in.

Een veldstudie naar zithoudingen en zittijd tijdens kantoorwerk

Bron: NTVE, Samenvatting 

Dit artikel is geschreven op basis van onderzoek gericht op het meten van zitgedrag van kantoor- werkers en het evalueren van twee typen interventies om zithoudingen te verbeteren (Netten, 2011). Daarna is praktijkdata van het zitgedrag vergeleken met de richtlijnen voor zittijden uit Ryan et al. (2011).

Kantoorwerkers (N = 41) hebben acht weken gebruik- gemaakt van een kantoorstoel met meettechniek. De deelnemers hebben vaak lange zitmomenten die algemene richtlijnen overschrijden. De aanbeveling om elk uur vijf minuten pauze te nemen haalt 85% van de deel- nemers af en toe op een werkdag. De aanbeveling om niet langer dan twintig minuten aaneengesloten te zitten haalt 5% van de deelnemers af en toe.

Een slimme stoel kan feedback geven aan de gebruiker om beter te zitten, maar zou ook kunnen helpen om niet te lang aaneengesloten te zitten. Lees het hele artikel verder...
 


 


 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel