Arboregels voor bijzondere groepen - Thuiswerken en Arbo

Artikel 75 van 135

Op de site van de Rijksoverheid staat info de verantwoordelijkheid van de werkgever voor de thuiswerkplekken. Zijn er werkgevers die een actief beleid voeren t.a.v. de controle en aanpassing van de thuiswerkplek? Wie heeft hier in de praktijk positieve ervaring mee opgedaan?

Arboregels voor bijzondere groepen

Sommige werknemers lopen tijdens het werk extra risico. Bijvoorbeeld jongeren, zwangere vrouwen, uitzendkrachten en thuiswerkers. Daarom gelden voor hen aanvullende voorschriften. De aanvullende voorwaarden staan genoemd in het Arbobesluit. Ook moeten de extra risico’s altijd apart worden opgenomen in de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).

Thuiswerken en arbo

Ook als werknemers thuiswerken, moet de werkgever zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. Bij eventuele ongevallen of letsel bij thuiswerk is de werkgever verantwoordelijk. De werkgever betaalt de kosten als de werkplek thuis moet worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een verstelbaar bureau, een ergonomische stoel of goede verlichting. Lees verder....       Bron: Rijksoverheid.nl
 


 

 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel