Maatwerk orthopedische stoel voor cliënt met een Scoliose

Vorige Artikel 37 van 115 Volgende

Cliënt is sinds haar jeugd bekent met een aangeboren Scoliose. Na vele jaren therapie is een eindstadium bereikt dat in het werk nog steeds veel klachten op levert. Het langdurig zitten is belastend, maar voor het werk noodzakelijk bij de administratieve functie. Er is een urenbeperking voor het zitten.

Cliënt heeft zich bij ons gemeld, via een adviseur die bekend was met onze maatwerk Orthopedische zitvoorzieningen.

Na een zitconsult voor het inmeten van het orthopedisch maatwerk hebben we een stoel ontworpen die volledig was aangepast aan de vervorming van de rug. De scoliose wordt door de juiste kanteling van het bekken, en correcties voor de scheefstand en rotatie in een geneutraliseerde positie geplaatst. De zwaartekracht heeft wel effect, maar zal de rug in de aangepaste vorm van de rug projecteren. Hierdoor ervaart de cliënt veel ondersteuning en stabilisatie. Er is weinig spierspanning en actieve correctie nodig, waardoor het cliënt minder energie kost om te zitten en gedurende de dag minder vermoeid raakt. Het concentratieniveau blijft ook veel beter. 's-avonds heeft zij energie over voor het doen van leuke dingen en bewegen.

Om het aantal zit-uren te beperken is een electrisch hoog-/laagtafel geadviseerd zodat er goed afgewisseld kan worden.

De stoel is tot stand gekomen middels 2 tussenpassingen. Het eerste model wordt geleverd met een tijdelijke hoes. Pas na de evaluatiefase en de vervolgaanpassingen wordt de stoel afgestoffeerd.

De stoel is uitgevoerd met traagschuim en diverse oppombare delen die gebruiker zelf kan bedienen voor de fijnafstelling. Alle maten kloppen exact zodat de gebruiker niet hoeft te compenseren.

In de komende maanden leveren wij nazorg. Jaarlijks wordt een servicebeurt en een herbeoordeling aangeboden om ook in de komende jaren optimaal rendement te hebben van de maatwerk stoel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Hennekes: 0182-554704

 

© 2011 - 2021 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel