DINED lichaamsmaten meten bij aanvraag bureaustoel UWV - Gratis meetformulier!

Artikel 53 van 135

Sinds begin 2014 wil het UWV bij een aanvraag voor een aangepaste stoel graag een overzicht van de lichaamsmaten (DINED 2004) Deze maten zullen gebruikt worden om te bezien of u op basis van je lichaamsmaten een aangepaste stoel nodig zou hebben of dat een standaard NPR1813 bureaustoel voldoende zou zijn. 

De maatvoering is slechts één aspect bij de beoordeling. Je lichaamsmaten kunnen binnen de normering vallen, maar dan kun je natuurlijk nog steeds een aangepaste stoel nodig hebben. De pasvorm, drukverdeling, correctieve aanpassingen en specifieke functies zijn bepalend voor een optimaal resultaat. Een goede objectieve onderbouwing van de klachten en de prognose op herstel is daarom dus van belang.

Na het indienen van een aanvraag bij het UWV wordt vaak door de beslisser aanvullende informatie opgevraagd, waaronder deze DINED maten. Tevens worden er vragen gesteld, m.b.t. de aansprakelijkheid, mobiliteit, de definitie van het zitprobleem, variabele heuphoeken enz.. Voor veel cliënten en verwijzers zijn deze vragen lastig te beoordelen en te beantwoorden.

Bij een kosteloze passing voor een maatwerkbureaustoel kunnen wij deze maten voor je bepalen. Tevens zullen wij een advies uitbrengen, waarbij wij de aanvullende vragen die het UWV heeft voor je beantwoorden en relateren aan de door ons aangeboden maatwerk zitoplossingen. Tevens brengen wij de noodzakelijke offerte uit waarmee je de aanvraag kunt complementeren. Als je toch zelf deze maten wil opmeten kun je geheel gratis ons DINED meetformulier aanvragen.

Bron: DINED     www.dined.nl

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel