Arbo Bureaustoel - NPR1813

Artikel 52 van 135

Bent u op zoek naar een Arbo Bureaustoel?

Recent hadden wij een casus waar bij het voornaamste probleem lag in de armondersteuning. Door de forse buikomvang zat cliënt ver van het bureau af en moest rijken naar het toetsenbord. Lange armlegger van 35 cm. lengte en 6 cm verhoogt waren bleken de oplossing. Als de handen naar voren gaan ook de ellebogen relatief veel omhoog. Veel standaard armleggers komen dan niet hoog genoeg en het alternatief is dan voorover op de tafel hangen en steunen. Welke Arbo stoel er ook neergezet was. Dit probleem had alleen op deze wijze opgelost kunnen worden.

Veel organisaties hebben een standaard ergonomische stoel die voldoet aan de normeringen uit het beeldschermbesluit. Deze stoelen hebben een standaard maatvoering volgens de NPR 1813 en een standaard functionaliteit. Deze stoelen zijn in de afgelopen 20 jaar sterk verbeterd en zijn voor 80% van de medewerkers geschikt. De werkplek en stoel moeten dan natuurlijk wel goed ingesteld worden. Helaas zien we in de praktijk dat dit vaak niet gebeurt. Daarnaast is het van belang dat de monitor, de documenten en het toetsenbord op de juiste hoogte en de juiste afstand worden geplaatst. Ook dit gebeurt helaas vaak niet. 

Voor medewerkers die werkgerelateerde klachten hebben wordt dan bij uitzondering een Arbo stoel geplaatst. Vaak na een bezoek van de Arboadviseur of een consult bij de bedrijfsarts. Dit om geen precedenten te creëren. In veel gevallen is de Arbo stoel een dan iets beter, luxere stoel met een hoog rugpand of wat grotere armleggers. De medewerker is tevreden met deze mooie stoel. Het probleem en de klacht blijft helaas vaak bestaan. De medewerker voelt zich bezwaard om opnieuw aan te geven dat hij/zij nog steeds klachten heeft en durft geen actie meer te ondernemen. Todat er wederom uitval en verzuim ontstaat.

Dit traject kan beter. Kies voor een echte Medical of Orthopedic bureaustoel en laat middels een passing de stoel in zijn geheel nameten en controleren op pasvorm, drukverdeling en evt. individuele aanpassingen en correcties. De 10% van de medewerkers met een afwijking in de maatvoering en de 10% van de medewerkers met een structurele chronische aandoening maken dan echt kans het probleem achter zich te laten. Het is als met schoenen. Je kunt wel maat 42 hebben van een kwalitatief goed merk schoen, maar als je een andere breedtemaat hebt en een knobbel rechts voor gaat dit nooit lukken. 

Verzuim is kostbaar ± € 300,- per dag. Bezint eer ge begint!

Meer informatie aanvragen of een casus voorleggen? 

 

 

 

 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel