Ik ben weer aan het werk en ik ben meer uren per dag inzetbaar.

Vorige Artikel 3 van 25 Volgende

In deze casus het verhaal van een van onze cliënten. Voor Peter van Loo hebben wij een maatwerkstoel mogen maken. Peter is bekend met het syndroom van Barth. Mede door zijn nieuwe stoel heeft hij weer een baan en is hij meer uren per dag inzetbaar.

In de video vertelt Peter van Loo zijn ervaringen met een maatwerk Hennekes Orthopedic bureaustoel.


Het Barth syndroom is een erfelijke stofwisselingsziekte. Bij het Barth syndroom maken de spieren te weinig energie. Dit syndroom komt bijna alleen bij jongens voor. Door de spierzwakte ontstaan vergroeiingen. In dit geval is er sprake van een scoliose. De constante invloed van de zwaartekracht maakt het moeilijk om rechtop te blijven zitten. Een standaard bureaustoel sluit niet aan bij de vorm van de rug en biedt onvoldoende balans, stabilisatie en positionering.

Peter heeft de stoel vergoed gekregen van het UWV. Een arbeidskundige van het UWV Emmen heeft ons gevraagd om een speciale stoel voor Peter te ontwikkelen. Het gaat hier niet om een standaard basisvoorziening zoals een beremde werk-/trippelstoel, maar een special! Een maatwerk orthopedische stoel met speciale pasvorm en voorzieningen.

In eerste instantie hebben we een intake en een passing gedaan. We brengen de situatie goed in kaart en kijken wat voor de cliënt de beste oplossing kan zijn. Op basis van de meetgegevens ontwikkelen we een maatwerkstoel. Alleen de maatvoering is niet voldoende. Naast de exacte maten van de stoel zijn een groot aantal andere zaken van belang: De 3D pasvorm van zitting en rug, positionering van zwaartepunten, correcties van houdingsafwijkingen (lateraal en rotaties), drukverdeling en ondersteuning.

Na het akkoord van het UWV hebben wij 3 weken nodig om een maatwerkstoel te maken. Na de uitlevering begint de test- en evaluatieperiode, waarna eventuele vervolgaanpassingen mogelijk zijn.

Heb je vragen voor jezelf of een cliënt? Neem gerust contact met ons op voor advies.
Onze intake/passing is kosteloos en vrijblijvend.

© 2011 - 2022 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel