Navigatie

Maatwerk stoel voor cliënt met fistel in perineum met secundaire rugklachten.

Vorige Artikel 21 van 106 Volgende

Deze week hebben we een maatwerkstoel uitgeleverd voor een cliënt met een heel lastig en vervelend probleem. Door onduidelijke oorzaak is er een ontsteking / fistel ontstaan in het perineum gebied aan de zijde van de anaalkringspier. Er is medisch van alles geprobeerd (operaties), maar het is een recidiverend probleem.

Naast de primaire ontsteking zijn er secundair allerlei zitklachten en rugklachten. Door de pijn in het zitvlak kon cliënt niet langer dan 10 min. Zitten en eigenlijk alleen op een van de billen. Afwisselend links en rechts. Secundair ontstaan er dan rugklachten , nekklachten en schouderklachten. Gedurende meer dan 1,5 jaar was zitten een drama. Er is van alles geprobeerd aan zittingen met  uitsparingen, half opgeblazen zitringen en zadelkrukken.  Al deze voorzieningen geven niet het gewenste effect of veroorzaken weer klachten zoals stuwing en  aambeien.

Op verzoek van een adviseur die eerder met ons heeft gewerkt, hebben we een kosteloze intake/passing verzorgt voor een maatwerk orthopedische stoel.  De strategie is om eerst een optimaal passende stoel te maken waarbij maximaal contact en druk over de gehele stoel wordt verdeeld. Maatvoering en pasvorm moet 100% kloppen. Hierdoor stabiliseren we maximaal en krijgen we een positie waarbij het zitvlak  op een plaats belast wordt. Vervolgens wordt gefocust op de druk ontlasting van het probleemgebied.

In dit geval hebben we gekozen voor een speciale techniek. Door een combinatie van schuimsoorten en hardheden is de juiste drukverdeling gerealiseerd. De overgang naar het pijnlijke gebied is zo vloeiend mogelijk gemaakt. Met een bepaalde hardheid traagschuim is net voldoende tegendruk gerealiseerd waardoor een comfortabel gevoel ontstaat in het probleemgebied.

Ook hier blijkt een totaalaanpak  de sleutel voor een goede zit-oplossing.  In combinatie met een elektrische zit-/statafel kan een goede balans weer gevonden worden.

Neem voor meer informatie of het bespreken van een casus contact met onze
adviseur /bedrijfsfysiotherapeut, Peter Hennekes.

T:0182-554704
E:info@hennekes.nl

 

© 2011 - 2019 Tel:0182-554704 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel