Navigatie

Overheid bekeurt zichzelf: te weinig werknemers met handicap in dienst

Vorige Artikel 17 van 106 Volgende

In onderstaand artikel wordt beschreven dat er nog 100.000 werknemers met een beperking moeten participeren.
Op de foto is te zien dat er ook nog het nodige zal moeten gebeuren aan werkplek optimalisatie en aangepaste zitvoorzieningen. Veel rolstoelgebruikers hebben een zitvoorziening die gemaakt is voor mobiliteit. Werken aan een bureau en het verrichten van beeldschermwerk stellen andere eisen aan de zithouding en ondersteuing.

Bron: Volkskrant.nl

De overheid gaat zichzelf bekeuren omdat ze te weinig gehandicapten aanneemt. De wet over het in dienst nemen van gehandicapten wordt door het bedrijfsleven wel nageleefd, maar door de overheid niet. De boete wordt waarschijnlijk 15 miljoen euro.

Dit blijft uit een brief die staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vrijdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het gaat om de naleving van de wet die het bedrijfsleven en de overheid verplicht tot 2026 125 duizend gehandicapten in dienst te nemen.

Het bedrijfsleven moet 100 duizend banen creëren, de overheid zou 25 duizend gehandicapten aannemen. Dat moet stapsgewijs gebeuren. Per jaar is een aantal afgesproken. Als dat niet wordt gehaald krijgen werkgevers in het bedrijfsleven of bij de overheid 5.000 euro boete per niet geleverde arbeidsplaats. Kleine bedrijven met maximaal 25 werknemers zijn vrijgesteld van de regeling.

Lees het hele artikel in de Volkskrant.

 

 

© 2011 - 2019 Tel:0182-554704 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel