Navigatie

Casus discusdegeneratie - vergoeding zorgverzekeraar

Vorige Artikel 11 van 105 Volgende

Vanuit onze dagelijkse praktijk delen we graag deze informatie met adviseurs om complexe casus op te kunnen lossen en willen we laten zien dat er een oplossing mogelijk is.

Het betreft hier een cliënte met herniaklachten, discus- en facetdegeneratie, met chronische pijn, met name in de rug. De pijn is zodanig dat cliënte in geen enkele stoel meer kon zitten.

Haar ergotherapeute adviseerde een zogenaamde ‘tripplestoel’. In verband met haar medische indicatie kreeg zij deze stoel vergoed door haar verzekeraar.
Helaas bood deze stoel voor haar geen oplossing, de pijnen werden zelfs erger. Een andere ‘tripplestoel’ werd besteld maar bij uitlevering bleek dit een zelfde soort stoel te zijn. De chauffeur van het bedrijf heeft nog geprobeerd om de stoel zodanig in te stellen dat mevrouw hier beter op zou kunnen zitten, maar zonder resultaat. De adviseur van het bedrijf is langs geweest en kwam tot de conclusie dat de stoel niet geschikt was voor mevrouw en dat er een ‘stoel op maat’ nodig was.

Deze ‘stoel op maat’ kon het bedrijf niet leveren en de adviseur kon geen bedrijf noemen waar ze een ‘stoel op maat’ konden bestellen.
Het echtpaar liet het hier niet bij zitten en is via internet gaan zoeken en kwam bij ons terecht. Mevrouw heeft via ons bedrijf een ‘stoel op maat’ ontvangen en kan nu weer zonder rugpijn in deze stoel zitten.

Het echtpaar is nog in conclaaf met de verzekeraar om deze speciale stoel vergoed te krijgen. Zij pleiten er voor dat de zorgverzekeraars ‘op maat gemaakte’ stoelen vergoeden, wanneer dit DE oplossing blijkt te zijn.

Hennekes Special Seating kan voor veel cliënten van adviseurs, ergotherapeuten, fysiotherapeuten ed. een goed alternatief zijn. Wij leveren individueel op maat gemaakte en aangepaste bureau-, werk- en tripplestoelen. Het zou voor veel van deze cliënten de kwaliteit van leven verbeteren. Het grote verschil tussen een ‘Hennekes’ stoel en een standaard product is dat naast functie ook rekening gehouden wordt met de exacte maatvoering, pasvorm, drukverdeling en houdingscorrecties. Middels tussenpassingen werken wij toe naar een optimaal resultaat.

Informatie
Informatie over onze ‘stoelen op maat’, deze casus, een eigen casus, of geheel vrijblijvend advies kan aangevraagd worden via Peter Hennekes op 0182-554704 of via info@hennekes.nl. Wij verwijzen u ook graag naar onze website www.hennekes.nl.

 

 

 

 

 

 

© 2011 - 2019 Tel:0182-554704 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel