Verzuim beperken? Kies voor een maatwerk bureaustoel

Vorige Artikel 7 van 115 Volgende

In dit document een kort overzicht van de Medical en Orthopedic maatwerk trajecten bij een medische indicatie die een cliënt kan doorlopen via Hennekes Special Seating en onze dealers. Tevens een overzicht van de vergoedingen van diverse instanties en alternatieve financieringsmogelijkheden.

Hennekes Special Setting is gespecialiseerd in het maken van maatwerk bureau- en werkstoelen voor medewerkers met structurele fysieke klachten en beperkingen.

De huidige ergonomische stoel is prima geschikt voor de 80% van de personen  zonder klachten. 10% heeft echter een afwijkende maatvoering waardoor men geen goede werkhouding kan aannemen. Klachten aan het bewegingsapparaat kunnen hierdoor juist ontstaan. En dan zijn is er de groep van minimaal 10% die bekend is met structurele zit- rug-, schouderklachten en allerlei neurologische aandoeningen en reumavormen. Deze groep is vaak bekend met structureel recidiverend verzuim. Deze 2 categorieën kunnen helaas niet zitten op een standaard ergonomische stoel. Cliënten melden ons dat zij vaak 2-3 ergonomische stoelen hebben uitgeprobeerd en zonder resultaat. In deze gevallen moet er worden opgeschakeld naar een stoel speciaal voor hen gemaakt voor een medische indicatie.
Een goede keus is dan een Hennekes maatwerk Medical of Orthopedic Bureaustoel.

Onze maatwerk stoelen kenmerken zich door:

  • Individueel ingemeten maatvoering
  • Individuele pasvorm van zitting en rugpand
  • Correctieve (oppombare) steun element
  • Aanpassingen voor balans, houding en comfort
  • Functionele aanpassingen bij specifieke beperkingen
  • Traject met tussenpassingen, evaluaties en vervolgaanpassingen

 

Type traject

Medical-traject

Dit is een traject waar bij er een lichte medische of maatvoeringindicatie is.
Er vindt een proefplaatsing plaats en evt. een meting met een passtoel. De stoel wordt geëvalueerd en aangepast met de opties uit de prijslijst. De stoel wordt besteld en gemaakt en definities geleverd

Orthopedic-traject
Dit betreft een traject van complexere aard. De stoel wordt ingemeten door een gespecialiseerd adviseur van Hennekes. Het betreft een volledige passing voor maatvoering, pasvorm en specifieke functionaliteit. Bij deze stoel zal door de complexiteit van de casus er meestal een of meerdere tussenpassingen plaatsvinden.

UWV-traject
Dit betreft een Orthopedic-traject. De financiering loopt echter via een aanvraag bij het UWV voor vergoeding. Bij een akkoord zal de stoel in principe geleverd worden via de leverancier van het UWV. Begeleiding, instructie en uitlevering wordt dan door Hennekes verzorgt.

In alle gevallen kun je geheel vrijblijvend een passing of een proefplaatsing aanvragen voor jezelf of een cliënt. Neem gerust contact op.

Informatie
Informatie of geheel vrijblijvend advies kan aangevraagd worden via Peter Hennekes op 0182-554704 of via info@hennekes.nl. Wij verwijzen u ook graag naar onze website www.hennekes.nl

 

© 2011 - 2021 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel