Casus maatwerkstoel na amputatie en bij gebruik prothese

Artikel 22 van 135

Recent hebben wij een stoel mogen maken voor een medewerker met een been prothese na een beenamputatie. Na een intensieve revalidatie periode is een aanvang gemaakt met de reïntegratie. Bij de terugkeer naar arbeid wordt vaak pas heel laat gekeken naar mogelijk noodzakelijke hulpmiddelen en voorzieningen zoals een maatwerk stoel. Wij zij een grootvoorstander om zo vroeg mogelijk, al tijdens de revalidatie over deze zaken te gaan nadenken en maatregelen voor te bereiden.

Bij een prothese wordt vaak gedacht aam een arthrodese zitting, een deel van de zitting dat omlaag versteld kan worden. Wij zien vaak dat hier het schanierpunt op de verkeerde plek zit en een hefboom veroorzaakt en hierdoor weer meer belasting van de heup en rug. Beter is de gehele zitting aan te passen en een vorm uitsparing in de maatwerk zitting toe te passen.

Door de prothese is vaak de balans en stabiliteit verstoord en zakt men scheef naar een kant.
Om dit te voorkomen is een goede ondersteuning en pasvorm van het rugpand nodig en een correctie vanuit de zitting.

Door de veranderde zwaartepunten in het been/prothese is er vaak de neiging om het been naar buiten te roteren. Het tegen houden van deze exorotatie is vaak belastend. Een aanpassing in de zitting en evt. de beensteun kan het been ondersteunen in een meer neutrale stand.

Er zijn vele factoren die meespelen of men ontspannen en gesteund kan zitten. Het voorkomen van onnodige spierspanning en druk heeft veel effect op het verlagen van de zitbelasting.

Op advies van de bedrijfsarts, uw behandelend specialist of ergotherapeut kan een individueel aangepaste bureau- / werkstoel eventueel worden vergoed door de verzekering. Bijvoorbeeld: arbeidsongeschiktheid-, letselschade- of ziektekostenverzekering of het UWV. 

Wij verzorgen altijd een kosteloze intake/passing voor een persoonlijk advies en offerte voor de voor u noodzakelijke maatwerk of aangepaste stoel.

Wil je een casus bespreken of heb je vragen over een aanvraag bij een verzekering, neem dan contact op of boek een Online adviesgesprek.

Mvrgr. Peter Hennekes

 

 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel