Casus - Maatwerk bureaustoel bij Ehlers-Danlos syndroom (EDS)

Artikel 9 van 135

Ehlers-Danlos syndroom (EDS) is een aandoening van het bindweefsel waarbij de collageen- en elastinevezels in het lichaam niet goed functioneren. Dit kan leiden tot gewrichtsinstabiliteit, hypermobiliteit, hyperlaxiteit van de huid en andere symptomen. Een van de grootste uitdagingen voor mensen met EDS is het vinden van een comfortabele zitpositie.

Een maatwerkstoel kan hierbij een oplossing bieden. Een maatwerkstoel is speciaal ontworpen voor de individuele behoeften van de gebruiker. Hierdoor kan de stoel aangepast worden aan de unieke anatomische eigenschappen van de gebruiker, zoals de grootte en vorm van het bekken, de rug en het hoofd.

Een maatwerkstoel biedt vele voordelen voor mensen met EDS. Ten eerste kan het helpen bij het verminderen van pijn en ongemak. Door de juiste ondersteuning te bieden aan de rug, heupen, knieën en enkels, kan de druk op gewrichten verminderd worden. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en vermoeidheid.

Ten tweede kan een maatwerkstoel helpen bij het verbeteren van de houding. Een goede houding kan helpen bij het verminderen van spanning op de gewrichten en spieren, wat kan bijdragen aan een vermindering van pijn en vermoeidheid. Bovendien kan een goede houding de bloedcirculatie verbeteren, wat kan bijdragen aan een vermindering van vermoeidheid en een verbetering van de gezondheid.

Ten derde kan een maatwerkstoel helpen bij het verminderen van vermoeidheid. Door de juiste ondersteuning te bieden aan de rug, heupen, knieën en enkels, kan de druk op gewrichten verminderd worden. Dit kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid.

Een goede bureaustoel is van groot belang voor de gezondheid en productiviteit van een medewerker. Een maatwerk bureaustoel, met een 3D gefreesd rugpand, is nog beter.

Een maatwerk bureaustoel met een 3D gefreesd rugpand kan hier verandering in brengen. Door het rugpand op maat te maken, kan de stoel perfect aansluiten op de rug van de medewerker met EDS. Hierdoor wordt de rug ondersteund op de juiste plaatsen en kan de medewerker comfortabel zitten tijdens zijn werk.

Het 3D gefreesde rugpand biedt ook een aanpassing aan de wervelkolom. Dit kan helpen om pijn en ongemak te verminderen. Dit kan zorgen voor vermindering van symptomen van EDS, zoals hypermobiele gewrichten en instabiele wervelkolom, en kan de medewerker een betere houding aannemen.

In samenwerking met een fysiotherapeut, ergotherapeut of orthopedisch specialist kan een maatwerk bureaustoel met een 3D gefreesd rugpand worden aangepast aan de specifieke behoeften van een persoon met EDS. Hierdoor kan de stoel nog effectiever zijn in het verminderen van symptomen en verbeteren van de kwaliteit van leven.

In conclusie, een maatwerk bureaustoel met een 3D gefreesd rugpand kan van groot belang zijn voor mensen met Ehlers-Danlos Syndroom (EDS). Het kan de symptomen verminderen en de kwaliteit van leven verbeteren. Het is daarom verstandig om in overleg met een specialist te kijken naar de mogelijkheden van een maatwerk bureaustoel.

Tot slot kan een maatwerkstoel helpen bij het verminderen van de impact van EDS op het dagelijks leven. Door de juiste ondersteuning te bieden, kan de gebruiker langer comfortabel zitten. Dit kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en pijn, waardoor de gebruiker in staat is om langer activiteiten te doen en meer te genieten van het leven.

In het algemeen kan een maatwerkstoel een belangrijk hulpmiddel zijn voor mensen met Ehlers-Danlos syndroom.

Je kunt hier vrijblijvend aanvullende informatie aanvragen over de mogelijkheden en de specificaties van ons stoelenprogramma of eerst een rustig on e-book lezen over goed zitten.

Als je contact wilt met een adviseur (fysiotherapeut Ergotherapeut) om eens geheel vrijblijvend jou situatie te bespreken, boek dan een adviesgesprek of neem eenvoudig contact op via WhatsApp. Je mag natuurlijk ook gewoon zelf bellen: 0182-554704.

Stel direct een vraag!

 

 

 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel