Video Instructie bediening bureaustoel

Gebruikershandleiding voor het Instellen van uw Stoel

Welkom bij de gebruikershandleiding voor het instellen van uw ergonomische stoel. Volg de onderstaande instructies om uw stoel optimaal in te stellen voor maximaal comfort en ondersteuning. Voor een video-instructie kunt u terecht op onze website hennekes.nl onder de menubalk aan de bovenzijde van het scherm.

Zithoogte Instellen

Aan de rechterkant van de zitting bevinden zich twee hendels. De grote, platte hendel is voor de hoogteverstelling van de stoel. Zorg ervoor dat uw voeten plat op de grond staan en de knieën een hoek van ongeveer 90° maken. Dit zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling tussen de zitting en uw voeten.

Rugpandhoogte Verstellen

De rugpandhoogte van uw stoel kan worden aangepast met de onderste grote draaiknop aan de achterkant van het rugpand. Meet vanaf de onderkant van de verticale stang aan de achterzijde van de stoel tot aan de onderkant van het rugpand om de juiste hoogte te bepalen. Gebruik een stickertje om de juiste hoogte te markeren zodra deze is ingesteld.

Zittingdiepte Aanpassen

Aan de rechterkant van de zitting bevindt zich een rechthoekige knop voor de ontgrendeling van de zitdiepte. Druk de knop in en schuif de zitting naar voren of naar achteren. Zorg voor goed contact met het rugpand en zit rechtop op de zitbeenknobbels.

Rugpandhoek Instellen

Onder de linkerzijde van de zitting zit een grote hendel voor het verstellen van de zithoek en het rugpand. Zet de hendel omhoog en leun tegen het rugpand om de vergrendeling los te maken. U kunt de zitting dan naar voren of achteren kantelen. Gebruik de ronde knop aan de zijkant van de grote knop om de stoel verder naar voren te kantelen.

Gewichtsinstelling Aanpassen

Gebruik het zwengeltje aan de buitenzijde van de grote knop aan de rechterkant om de tegendruk in te stellen op uw gewicht. U moet het gevoel hebben te zweven zonder naar voren of achteren gedrukt te worden.

Zithoek Verstellen

Aan de linkerzijde van het mechaniek, direct onder de rugstang, zit een grote draaiknop voor het verstellen van de hoek tussen de zitting en het rugpand. Hiermee kunt u meer of minder druk geven en de heuphoek iets openen.

Armleuningen Instellen

Onder de armleuningen bevinden zich links en rechts grote zwarte hendels. Trek deze omlaag om het schuifmechanisme te ontgrendelen en de armleuningen naar binnen of buiten te verschuiven. Stel de hoogte van de armleuningen in door de kleine knop aan de zijkant van de verticale kolom omhoog te knijpen.

Tafelhoogte Bepalen

De juiste tafelhoogte is gelijk aan de bovenzijde van de ingestelde armleuningen. Bij een vaste tafelhoogte moet u de stoel hoger plaatsen en eventueel een voetenbankje gebruiken om de juiste zithoogte te behouden.

Hoofdsteun Aanpassen

De hoofdsteun kan in hoogte versteld worden met de bovenste grote knop aan de achterkant van het rugpand. Gebruik het kleine knopje aan de onderzijde van het horizontale deel om de lengte in te stellen. De hoofdsteun moet in het midden van de achterzijde van het hoofd geplaatst worden en net achter het hoofd bij een ontspannen rechte houding.

Luchtpompjes Gebruik

De luchtpompjes in de zitting en het rugpand kunnen naar behoefte worden opgepompt. Laat het pompje eerst leeglopen door op het knopje van het ventieltje te drukken. Begin met het gele pompje voor de onderrug, gevolgd door het groene pompje voor beter bekkencontact, en het rode pompje voor beter schoudercontact. Pomp lichtjes op voor optimale ondersteuning.

Met deze handleiding kunt u uw stoel optimaal instellen voor maximaal comfort en ergonomische ondersteuning.