Casus maatwerk bureaustoel neuralgische amyotrofie

Artikel 2 van 135

Het verloop van neuralgische amyotrofie kan variëren van persoon tot persoon. Typisch begint het met een plotselinge en hevige pijn in de schouder of bovenarm, gevolgd door zwakte en atrofie (verlies van spiermassa) in de aangetaste spieren. De pijn kan acuut zijn en kan enkele dagen tot weken aanhouden. Naarmate de pijn afneemt, kan de zwakte en atrofie meer op de voorgrond treden.

Neuralgische amyotrofie is een aandoening die wordt gekenmerkt door plotselinge aanvallen van ernstige pijn in de schouder en bovenarm, gevolgd door zwakte en verlies van spiermassa in de betrokken gebieden. Het wordt veroorzaakt door beschadiging van de zenuwen die de spieren in de schouder en bovenarm aansturen.

Er is geen directe relatie tussen neuralgische amyotrofie en beeldschermwerk bekend. Echter, langdurig en repetitief beeldschermwerk kan leiden tot spierspanning en houdingsproblemen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan de ontwikkeling of verergering van neuralgische amyotrofie bij sommige individuen.

Een goede stoel voor iemand met neuralgische amyotrofie moet comfortabel en ondersteunend zijn om de druk op de schouders en bovenarmen te verminderen. Belangrijk zijn op maatgemaakte armsteunen, een neksteun en losse beensteun. Alles voor maximale ondersteuning en stabilioteit.

Hier zijn enkele eisen waaraan zo'n stoel zou moeten voldoen:

1. Ergonomisch ontwerp: De stoel moet ergonomisch ontworpen zijn om een ​​goede houding te bevorderen en de belasting op de rug, schouders en nek te verminderen. Dit kan onder meer een verstelbare rugleuning, zitdiepte en armsteunen omvatten.

2. Goede lendensteun: Een verstelbare lendensteun kan helpen om de natuurlijke kromming van de onderrug te ondersteunen en de druk op de rugspieren te verminderen.

3. Verstelbaarheid:** De stoel moet verschillende verstelmogelijkheden hebben, zoals hoogteverstelling, rugleuninghoek en armsteunhoogte, zodat deze kan worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de gebruiker.

4. Comfortabele zitting: Een goed gevoerde zitting met voldoende breedte en diepte kan het comfort verhogen en drukpunten verminderen.

5. Stabiele basis: Een stevige en stabiele basis is essentieel om de gebruiker veilig te ondersteunen, vooral als ze moeite hebben met bewegen of balansproblemen hebben als gevolg van neuralgische amyotrofie.

6. Ademende materialen: Het gebruik van ademende materialen kan helpen om overmatig zweten te voorkomen, wat ongemak kan veroorzaken, vooral tijdens langdurig zitten.

Het is ook belangrijk om regelmatig van houding te veranderen en korte pauzes te nemen om de spieren te ontlasten en stijfheid te voorkomen, zelfs met een goede stoel. Het raadplegen van een ergotherapeut of fysiotherapeut kan ook nuttig zijn om een stoel te kiezen die specifiek is afgestemd op de behoeften van iemand met neuralgische amyotrofie.

Meer weten? Neem gerust contact op.

 

 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel