Weer aan het werk na Spondylodese in maatwerk bureaustoel

Artikel 58 van 135

Al jaren was onze cliënt bekend met zeurende rugklachten. Uiteindelijk werd een spondylolisthese (afglijding van een lumbale wervel vastgesteld). Gezien de ernst van de situatie werd besloten om een spolylodese- operatie uit te voeren waardoor de wervels werden gefixeerd en verder afglijen voorkomen werd. Na een intensief revalidatietraject is zij weer begonnen met werken. Dat viel niet mee. Het langdurige zitten in de leuke design netgazen-stoelen bleek te belastend te zijn. Te weinig stabilisatie en ondersteuning van de rug. Cliënt gebruikte uiteindelijk weer veel pijnstillers gedurende de dag.

Na een zitconcult voor een orthopedisch maatwerktraject hebben wij een stoel kunnen ontwerpen die haar nu volledig ondersteund en zorgt dat zij door diverse oppombare delen en vormaanpassingen op de juiste posities zelf de druk kan regelen. De perfecte maatwerk pasvorm van de rug zorgt voor een optimale ondersteuning.

Zij kan nu inmiddels weer een flink aantal uren per dag zitten. Voor de juiste balans tussen zitten, staan en lopen hebben we ook een zit- statafel geadviseerd.

De werkgever heeft de stoel in eerste instantie zelf gefinancierd en pas later een aanvraag ingediend bij het UWV als persoonsgebonden voorziening. Wij hebben hierdoor de stoel direct binnen 3 weken kunnen leveren en kon er direct gestart worden met de reïntegratie.

Het UWV mag 8 weken doen over het verwerken van de aanvraag en het is niet zeker of de (juiste) voorziening wordt goed gekeurd.

De verzuimschade voor een zieke medewerker is al snel € 300,- per dag. Het afwachten van een procedure kan dus veel geld kosten en staat niet in verhouding tot de kosten van de maatwerk stoel. De verzuimschade komt volledig ten laste van de werkgever.

De cliënt is eerder weer aan het werk gegaan en heeft nagenoeg geen klachten meer van en tijdens het zitten.

In de komende maanden leveren wij nazorg. Jaarlijks wordt een servicebeurt en een herbeoordeling aangeboden om ook in de komende jaren optimaal rendement te hebben van de maatwerk stoel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Hennekes: 0182-554704

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel