Navigatie

Bureaustoel voor grotere en zwaardere cliënt

Vorige Artikel 16 van 106 Volgende

Recent hebben we een casus mogen begeleiden waarbij cliënt op zoek was naar een passende op maatgemaakt bureaustoel. Cliënt heeft flink overgewicht en is bekend met forse rugklachten.

Vaak wordt gedacht dat alleen een wat groter zitvlak voldoende is. Helaas betreft het altijd een complex van klachten en aanpassingen die noodzakelijk zijn.

In deze casus hebben wij eerst een kosteloze passing verzorgd om te onderzoeken wat de problematiek is en wat er nodig is. Met behulp van een pas stoel worden alle maten exact bepaald. Er zijn door het overgewicht een flink aantal maten die elkaar beïnvloeden.

Cliënt zit verder van de tafel door de omvang van de buik, Dit heeft direct tot gevolg dat de armen verder naar voren moeten worden gehouden en dus automatisch moeten de ellebogen hoger gesteund worden. Door het extra volume onder de armen worden de armen ook meer naar buiten geplaatst. Er zijn dus speciale armleggers nodig die extra hoog, laag, breed en lang zijn.

De benen worden door de omvang meer naar buiten geplaatst en willen exo-roteren door het gewicht. De zitting wordt niet alleen op de juiste lengte gemaakt, maar zal ook breder uitlopen aan de voorzijde van de stoel. De voorzijde van de stoel zal extra zijwaartse ondersteuning moeten bieden om zijwaarts de benen te ondersteunen. Voor het extra gewicht wordt extra schuim en traagschuim gebruikt.

De lengte van de zitting moet nauwkeurig worden nagemeten omdat er geen afknelling van de extra omvang van de kuiten mag ontstaan.

Door het extra volume op de rug is de pasvorm van de rug anders dan normaal. De pasvorm van de rug wordt op maat ingemeten voor een optimaal contact en ondersteuning. De pasvorm is te optimaliseren door oppombare zones. Oppombare zijwiggen zijn belangrijk om de zijwaartse stabiliteit te ondersteunen. Een kleine verplaatsing van een arm of been heeft grote impact op de rug.

Cliënt was super blij een kan met minder klachten en met veel meer energie de dag aan. Na afronding van het traject hebben we een 2e stoel voor thuis geleverd. Er wordt vaak vergeten dat er na werktijd nog een keer 8 uur gezeten wordt. Vaak om een nog veel slechtere stoel. Een flinke belasting voor het bewegingsapparaat die vaak het herstel in de weg zit.

Heb je vragen over deze of andere casussen, neem dan vooral contact op.

Met een vriendelijke groet,

Peter Hennekes

T: 0182-554704

E: peter@hennekes.nl

 

 

 

 

 

 

© 2011 - 2019 Tel:0182-554704 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel