SER pleit voor betere samenwerking tussen bedrijfsartsen en huisartsen

Artikel 74 van 135

Onderstaand artikel pleit voor betere samenwerking tussen de reguliere en bedrijfsgezondheidszorg. Deze week gaf ook zorgverzekeraar Achmea aan in haar toekomstvisie meer aandacht voor gezond werken te willen stimuleren in de eerste lijn. Hoe kunnen we multidisiplinair beter samenwerken op dit terrein? Wat moet er gebeuren?

Bron: SER

De zorg voor de gezondheid van werkenden moet beter. In het net afgeronde SER-advies over de toekomst van arbeidsgerelateerde zorg pleit de raad voor een bredere toegankelijkheid van deze zorg en voor betere samenwerking tussen bedrijfsartsen en huisartsen. Al verschillen werkgevers en werknemers wel van mening over de manier waarop dat doel bereikt kan worden.

Werknemers die ziek zijn, kunnen met de reguliere zorg en de bedrijfsgezondheidszorg te maken krijgen. Een van de kernpunten uit het SER-advies Betere zorg voor werkenden, dat medio september werd vastgesteld (zie kader), is dat de samenwerking tussen bedrijfsgezondheidszorg en eerstelijnszorg beter kan. Bedrijfsartsen en huisartsen hebben doorgaans geen onderling contact, hoewel ze soms beiden dezelfde patiënt zien. De zorg zou verbeteren als huisartsen meer oog hebben voor klachten die uit het werk voortkomen of gevolgen hebben voor het werk en als bedrijfsartsen meer werk maken van het signaleren van beroepsziekten.

Betere zorg voor werkenden houdt volgens het SER advies ook in dat arbeidsgerelateerde zorg beschikbaar moet zijn voor alle ‘werkenden’. Dat zijn (flex)werknemers, zzp’ers, werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden. Lees verder...

 



Kosteloze Intake/Passing aanvragen voor
Aangepaste of Maatwerk Bureaustoel

gebruikerman-icon.jpg gebruikerman-icon.jpg gebruikerman-icon.jpg
Ergonomische
Bureaustoelen
 Medische
Bureaustoelen
 Orthopedische
Bureaustoelen

 

 

 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel