UWV geen vaste leveranciers voor maatwerk aangepaste bureaustoelen (specials)

Artikel 72 van 135

Er is de afgelopen anderhalf jaar op de website van het UWV en door medewerkers van het UWV onterecht gecommuniceerd dat er vaste leveranciers zouden zijn m.b.t. tot de levering van maatwerk aangepaste zitvoorzieningen (specials). 

Na intensief contact met het UWV zijn de teksten op de website nu aangepast en in overeenstemming gebracht met het algemeen geldend beleid van het hoofdkantoor van het UWV t.a.v. de verstrekking van voorzieningen.

Het UWV heeft geen vaste leveranciers voor maatwerk bureaustoelen. Zie voor meer informatie de website van het UWV, het infoblad of het aanvraagformulier.

De maatwerk en aangepaste orthopedische bureaustoelen kunnen gewoon door andere gespecialiseerde leveranciers geleverd worden.

Maarwerk aangepaste bureaustoelen hoeven ook niet eerst aangevraagd te worden om voor vergoeding in aanmerking te komen. 

Dit is slechts een advies omdat de aanvraag en de voorgestelde voorziening natuurlijk wel afgewezen kan worden door het UWV op medische gronden. 

Het UWV kan beoordelen dat de medische indicatie en beperking onvoldoende is om voor de voorziening in aanmerking te komen.

De lange doorlooptijd van een aanvraag (binnen 8 weken) brengen ook verzuimkosten met zich mee die niet opwegen tegen de aangevraagde vergoeding voor de voorziening. Een goed argument om de stoel aan te schaffen en vervolgens de procedure bij het UWV op te starten.

U kunt een en ander nalezen op de website van het UWV of de het bijgesloten infoblad.

Bent u inmiddels verwezen door het UWV naar een leverancier en bent u niet tevreden over de aangeboden oplossing, dan kunt u bezwaar maken tegen de verstrekking van de voorziening. Op basis van hierboven genoemde informatie kunt u ook bij een andere leverancier terecht.

Met vriendelijke groet,

Peter Hennekes
Hennekes Preventie en Reïntegratie

 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel