Aangepaste stoel bij scoliose voor schoolgaand kind

Vorige Artikel 44 van 115 Volgende

Vorige week hebben we een intake gedaan voor een jongen van 8 jaar die op school niet meer kon zitten door een forse pijnklachten t.g.v. een scoliose van meer dan 42gr. Het behandeltraject is compex en is nog onduidelijk.

Een goed passende en ondersteunend rugpand is van groot belang. Het proleem is echter dat een vaste vorm over een aantal maanden niet meer past. De jongen groeit en het klachtenbeeld is wisselend. Een 3D uitgesneden pasvorm is dus van korte duur passend.

Ons vacuum rugpand biedt een oplossing. Eerst wordt de scoliose vanuit het bekken gecorrigeerd en de resterend S-bocht wordt door de zachte vervormbare rug opgevuld. Door de kleine korrels in het kussen worden alle vormen opgevuld. Vervolgens trekken we het rugpand vacuum en de vorm staat er exact in. Vervolgens is het nog steeds mogelijk het rugpand verder te corrigeren. Na verloop van tijd kan het hele rugpand weer opnieuw ingesteld worden.

Het is van belang dat ook de overige maten en instellingen van de stoel correct zijn voor het juiste resultaat en het voorkomen van compensatie.

We hebben goede ervaringen met dit product het betekend voor de kinderen dat ze weer kunnen ontspannen, beschermd kunnen zitten en zich weer kunnen concentreren op de les.

Een dergelijke maatwerk stoel voor de schoolgaande jeugd met een fysieke beperking kan door het UWV vergoed worden. Helaas gaat er veel tijd verloren bij een dergelijke procedure.

Neem voor meer info contact op met  Peter Hennekes 06-53991950.

© 2011 - 2021 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel