Casus: Maatwerk bureaustoel voor medewerker met ALS

Artikel 42 van 135

Vanuit onze dagelijkse praktijk delen we graag deze informatie met adviseurs om complexe casus op te kunnen lossen en willen we laten zien dat er een oplossing mogelijk is.

Het betreft hier een dame met ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Een progressieve aandoening waarbij de spieren steeds minder gaan functioneren.
Deze dame gaf aan dat zij de komende tijd nog zo goed mogelijk wil blijven functioneren en werken maar dat zij geleidelijk aan steeds meer problemen kreeg met het zitten. Het zitten is zeer vermoeiend en zij mist de stabiliteit tijdens het zitten. Ook heeft ze een aantal functionele problemen. Zij begon moeite te krijgen met staan en lopen waarbij ook het gebruik van de rollator was geïndiceerd. Voor de transfer vanuit de stoel naar de rollator was het van belang dat de stoel een aantal extra functionaliteiten kreeg.

We hebben een uitgebreide passing gedaan waarbij er specifiek gekeken is naar wat er nodig was aan functionele voorzieningen zoals de hoogte van de stoel, de kantelhoek van zitting én rugpand samen en de kantelhoek van het rugpand. Dit alles elektrisch bediend omdat het anders voor haar te zwaar is om de stoel te kunnen bedienen en om met de juiste instellingen te kunnen variëren. Daarnaast is gekeken naar de juiste pasvorm om haar zo min mogelijk te belasten voor wat betreft het gevecht tegen de zwaartekracht. Belangrijk was om zo goed mogelijk te positioneren en te stabiliseren zodat zij volledig in de stoel kan ontspannen. Deze stoel heeft ook een neksteun omdat ook de stabiliteit van het hoofd heel veel spierkracht kost. Dit alles kan haar helpen om gedurende de dag minder vermoeid te raken. 

Gezien de complexiteit van de stoel en de verschillende aspecten van zowel functionele- als orthopedische aanpassingen van zitting en rugpand is de stoel als ‘special’ gemaakt en door ons geleverd. Hierbij was snelheid van belang. Hoe eerder deze dame de stoel had, hoe langer zij kon blijven functioneren. Zeker bij een progressieve spierziekte is tijd kostbaar. 

Deze stoel heeft een speciaal frame met 4 wielen en een handrem. Is elektrisch hoog-laag te bedienen, heeft een elektrische kanteling van het zit- en rugvlak en is stabiel bij het opstaan.

Voor de productie van zo’n complexe stoel staat circa 4-6 weken, omdat er specifieke onderdelen besteld en geleverd moeten worden.

De stoel zit als gegoten, biedt stabiliteit bij het opstaan en voelt prettig en ontspannen aan doordat haar lichaam volledig ondersteund wordt zodat zij meer energie overhoudt.  De stoel wordt 2 weken getest en vervolgens na een evaluatie verder aangepast.

Heb je vragen over deze of een vergijkbare eigen casus neem dag gerust contact op:
 

  

 

© 2011 - 2024 0182-554704 Prijzen excl. BTW | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel